Vores erfaring med podcast: Rebecca Steele fra F.C. København

Rebecca Steele er projektchef i F.C. København, og selvom hun ikke kan løfte sløret for, hvad der arbejdes på i kulissen, så lægger hun ikke skjul på, at hun er stor fan af podcastmediet og dets muligheder.

Om artikelserien

Vi har spurgt dygtige kommunikationsfolk, partnere og direktører på tværs af brancher om deres forhold til lyd – og i særdeleshed podcasts – i deres arbejde. Læs med og få inspiration og indblik i andres erfaringer med eller betænkeligheder ved virksomhedspodcasten.

1) Hvordan indgår lyd, herunder podcasts, i dine overvejelser, når du som ansvarlig for F.C. Københavns kommende kvindehold udarbejder kommunikation til jeres mange stakeholders?

Podcasts er en unik og helt oplagt mulighed for at nå ud i et format, som mange holder af. Dels fungerer podcasts helt lavpraktisk godt ’på farten’, og samtidig giver det mulighed for, at formidle emner via indsigtsfulde samtaler som fx kan belyse kompleksiteten i at skabe et fodboldhold fra bunden.

2) I dag er du ret aktiv som gæst i diverse relevante fodboldpodcasts. Hvad skal der til, for at I begynder at arbejde endnu mere aktivt med lyd på jeres egne kanaler og platforme – fx med F.C. Københavns kvindehold som afsender?

Lige nu er vi i en udviklingsfase, hvor emnerne kan være lidt følsomme. Og jeg kan derfor ikke altid fortælle, hvad der sker i kulissen. 

Men når bolden engang ruller, bliver der for alvor en masse spændende at tale om! 

Det segment, F.C. Københavns fremtidige kvindehold vil appellere til, er meget progressive og aktive podcastlyttere. Det vil derfor give rigtig god mening at blive meget mere aktive – for eksempel ved at udgive en fan-podcast. Helt som vi ser det på herresiden.

3) Og så et mere personligt spørgsmål: Hvilke podcasts lytter du selv til lige nu?

Jeg lytter rigtig meget til gode samtaler mellem mennesker, der er reflekterede og har noget på hjerte. Emnerne varierer meget lige fra psykologi til sociologi. Jeg kan for eksempel godt lide Brinkmanns briks. 

Jeg holder også meget af de lidt tungere emner som religion og filosofi. Her lytter jeg lige nu til “Kierkegaard på egen krop” i DR LYD, der handler om Søren Kierkegaards liv og tanker. 

Sidst men ikke mindst holder jeg mig opdateret blandt andet via Zetland og naturligvis diverse podcasts om kvindefodbolden både i Danmark og i udlandet.

Foto: Mathias Sørensen/FCK.dk

Del artiklen

Flere artikler