Fang nye lytteres opmærksomhed med korte videoklip

Fang opmærksomheden

Video er det mest effektive medie, når modtagerens opmærksomhed skal fanges. Samtidig er det dét medie, der fungerer bedst på de sociale medier, som Instagram og TikTok – altså de platforme, hvor brugerne allerede befinder sig. 

Bl.a. Spotify og det amerikanske webmedie, The Verge, der skriver om tech-nyheder, beskriver, at videoindhold bliver prioriteret højest af Instagrams algoritmer. 

Et kort videoklip fra en podcast fungerer derfor bedre som markedsføring af en podcast end lyd eller tekst alene, da det gør klippet fra podcasten mere tilgængeligt.  

Videoklip på SoMe øger kendskabet 

Videoer på sociale medier fungerer godt til at skabe kendskab til en ny eller ukendt podcast. Selv uden at have lyttet til selve podcasten, kan videon give brugerne et tilhørsforhold til en podcast.

Kandidat i medievidenskab, Simone Lundager, har foretaget en undersøgelse, der peger på, at mange brugere ligefrem føler, at de har lyttet til podcasten, selvom de kun har set et kort videoklip fra den på sociale medier. En kort video er nok til at de  kan deltage i samtaler om podcasten, og de kan endda finde på at anbefale den til venner og bekendte. 

Et link i opslagsteksten under videoen kan føre brugerne over på deres foretrukne podcastplatform, hvor de kan lytte til episoden i sin fulde længde.

“Highligths” er populære 

Både Podimo, der er en af de store danske podcastproducenter og -platform, og Allers app, Ally, hvor man finder originalt indhold på video, lyd og tekst, lægger videoklip fra deres podcasts på sociale medier.

Instagramprofilen, podimo_dk, har over 35.000 følgere, og en optælling på profilen viser, at deres videoer som regel får et sted mellem 10.000 og 100.000 visninger. 

Her deler Podimo typisk såkaldte “highlights” fra podcastoptagelserne med særligt sjove, rørende eller interessante klip, som giver brugeren lyst til at høre mere. 

De gode highlights har vist sig at være ret deleværdige, så en del af brugerne er tilbøjelige til at  tagge deres venner og videredele videoer. På den måde bliver videoen en mulighed for social involvering, som bidrager til udbredelsen af podcasten, peger Simone Lundagers undersøgelse på.

 

Foto: iStock/Arsenii Palivoda

Del artiklen

Flere artikler