Nu er det nemt at forvandle en podcast til en bog

Et helt nyt AI-værktøj kan forvandle podcastepisoder til bestseller bøger. 

Firmaet Podium, der er specialiseret i at udvikle AI-værktøjer til podcastere, lancerede denne sommer en betaversion af deres nyeste produkt: Podbook

AI-værktøjet, Podbook, skal hjælpe podcastere med at transformere deres podcasts til bøger og på den måde genanvende indhold og udvide både publikum og indtægtskilder.

Podcasten kan være startskuddet til udgivelser i mange andre formater

En succesfuld podcast genererer på kort tid mange timers indhold: Viden, interessante erfaringer og historier, der kan bruges i andre sammenhænge.

Podcasten behøver ikke at have en stor lytterskare for at universet kan udvides. Det kan give rigtig god mening at udvide publikummet ved netop at genanvende noget af det indhold, der skabes i podcasten.

Indholdet kan genbruges, udvikles og leve videre i andre formater. F.eks. i en bog, i artikler, som liveshows, foredrag eller webinarer. Mulighederne er mange.

Populær DR-podcast blev til bog

I den populære DR-serie “Mors afskedsbrev” fra 2021 graver tv-vært Adrian Hughes i sin familiehistorie og særligt i sin mors fortid. I 2022 blev podcastserien forvandlet til bogen, “Mors dreng – erindringer om familien Dreyers magt og millioner”. 

Bogen er udkommet på Gyldendal og tager udgangspunkt i samme fortælling som podcasten gør, men giver samtidig Adrian Hughes mulighed for at udfolde bl.a. sin morfars livshistorie yderligere. 

Hudplejeprodukter og liveshows

Et andet eksempel på en podcast, der er blevet udvidet med en bogudgivelse (og som har endnu en bog på vej) er To The Moon, Honey

Liv Winther og Bea Fagerholt startede To The Moon, Honey-universet med at udgive artikler og podcasts om graviditet, fødsel og tiden med små børn tilbage i 2018. Det førte til bogen “Baby Bump” i 2020, og i dag er der endnu en bog på vej om graviditet og tiden efter fødslen. 

To The Moon, Honey er et godt eksempel på en podcast, der har vokset sig til et helt univers, og som blandt andet også er blevet til en serie af hudplejeprodukter, Honey. 

Fra podcast til liveshow – og tilbage igen

Et andet eksempel på en podcast, der har spredt sig til andre platforme er Podimos “Livet ifølge Emil og Thomas”, hvor tv-personlighederne Emil Thorup og Thomas Skov vender stort og småt fra deres liv. 

De har haft stor succes med at optræde med en række liveshows, hvor de kopierer podcastens koncept og simpelthen sidder overfor hinanden og snakker i en times tid. Ligesom de har opbygget et stort online fællesskab med over 36.000 følgere på Instagram.

Lola Jensen og Morten Resen har taget den omvendte tur og forvandlet deres succesfulde live-show, Parforholdets (U)muligheder med børn til podcasten, der bare hedder “Lola & Morten“.

Uanede muligheder

Hvad der starter som en podcast kan altså ende som en bog, et liveshow eller endda en hudplejeserie. 

Der findes også eksempler på podcasts, der har været inspiration til tv-serier. Disney +-succesen, “The Dropout” om Elizabeth Holmes og hendes biotech-firma Theranos er et godt eksempel. 

Her var det ABC News’ podcast med samme titel, der var inspirationskilden til serien.

Ligeledes er Alex Blumbergs podcast, Startup, blevet til TV-serien Alex Inc.

Så måske er det tid til at starte en podcast – den kan ende med at blive startskuddet til noget endnu større!

Foto: Oleh Trytiachenko / iStock.com

Del artiklen

Flere artikler