Kunstig intelligens producerer verdens mest populære podcast – kan du høre forskel?

Siden lanceringen i 2009 er The Joe Rogan Experience blevet verdens mest lyttede podcast. Nu er podcasten udkommet i en helt ny version – skabt af kunstig intelligens!

Hver uge udgiver den verdensberømte komiker, TV-vært, sportskommentator og podcaster en ny episode af samtalepodcasten The Joe Rogan Experience med en ny gæst – lige fra Barack Obama og Kanye West til Elon Musk.

Og ja, det var i The Joe Rogan Experience, at Elon Musk røg den berømte joint, der fik Teslas aktiekurs til at falde ni procent på en enkelt dag!

Men nu har en helt ny udgave af The Rogan Experience fundet vej til alverdens podcastplatforme – skabt udelukkende af kunstig intelligens. Og det er RET vildt!

Herunder kan du lytte til både den ægte Joe Rogan og den computerskabte udgave.

Joe Rogan og Donald Trump er skabt af kunstig intelligens

Navnet på den nye podcast er The Joe Rogan AI Experience, og den har intet at gøre med den ægte vare – udover, at den selvfølgelig er 100% inspireret af The Joe Rogan Experience.

Konceptet er simpelt: Ligesom i den ægte Joe Rogan podcast har Rogan i hver episode besøg af en kendt gæst, der bliver interviewet om alt mellem himmel og jord. Fra storpolitik til kampsport.

Forskellen er bare, at alle medvirkende i The Joe Rogan AI Experience er skabt af kunstig intelligens. Deres replikker er skrevet af ChatGPT, og stemmerne er herefter skabt af såkaldt voice kloning-software. Og resultatet er.. imponerende!

I en af de første episoder har den computerskabte Joe Rogan besøg af Donald Trump, og det er ved første sporadiske lyt meget meget svært for det ikke-trænede øre at høre forskel på de computergenerede stemmer og de ægte udgaver.

Australsk YouTuber står bag

Joe Rogan selv har intet med den nye computergenerede podcast, så hvem har så?

Jo, The Joe Rogan AI Experience er skabt af en ret anonym YouTuber og Creative Director, der vist nok er tilknyttet en australsk virksomhed, der laver videoeffekter. Og så vil han kun kaldes Hugo. Så det gør vi også.

Hugo har en passion for lige dele kunstig intelligens og podcasts og fortæller til magasinet The Verge, at han fik ideen til podcasten, da han hypen omkring ChatGPT var på sit højeste. Og at han ville prøve at bruge kunstig intelligens til at skabe en hel podcast.

Og det er lykkedes overraskende godt. Med visse udfordringer undervejs. Det vender vi tilbage til.

Sådan bliver den computerskabte podcast til

Men hvordan gør han så i praksis? Jo, Hugo bruger forskellige AI-modeller til at generere både teksten og stemmerne i podcasten.

ChatGPT bruges til at skabe emnerne og dialogen mellem Joe Rogan og hans gæster, baseret på tidligere dialoger fra podcasten.

For at skabe stemmerne bruger Hugo en platform, der kan generere tekst til tale og imitere stemmer ud fra små lydklip med de rigtige stemmer.

Alt efter gæst, emne og kompleksitet, tager det fra en halv dag til tre uger at skabe en ny episode af The Joe Rogan AI Experience.

Masser af post-production

Det er dog ikke altid lutter guldkorn, der kommer ud af ChatGPT, så alle dialoger gennemgår en grundig redigering for at gøre dem mere sammenhængende og flydende, ligesom der følger et stort justeringsarbejde for at sikre, at dialogen er så naturlig som mulig og at følelsesudbrud og tonalitet bliver realistiske.

Flere end 1 million afspilninger i løbet af den første måned

Gæsterne i de tre første episoder er Sam Altman, der er CEO i OpenAI, den kontroversielle og nu fængslede YouTuber Andrew Tate og den tidligere præsident Donald Trump.

Podcasten har i skrivende stund generet næsten 1 million afspilninger på YouTube alene i løbet af den første måned siden udgivelsen.

Hertil kommer afspilningerne på de øvrige platforme som Spotify og Apple Podcasts, hvilket bringer podcasten et godt stykke over 1 million afspilninger.

Interessant - og kontroversielt!

Ligesom inspirationskilden er AI-udgaven af Joe Rogan Experience selvfølgelig også kontroversiel.

For hvordan sikrer man, at lytterne ikke bliver snydt og tror, at de lytter til ægte interviews med ægte gæster?

Det er klart et interessant dilemma, der med garanti vil blive endnu større, når endnu flere begynder at bruge stemmeklonings-software til at skabe computerskabte dialoger og udtalelser fra kendte personer.

The Joe Rogan AI Experience indledes i hver episode med en længere disclaimer, der i meget tydelige vendinger gør lytterne opmærksomme på, at alt i podcasten er computergenereret og skal betragtes som underholdning og intet andet.

Men alligevel opstår der en lang række dilemmaer. For når der deles små klip fra podcasten med f.eks. Donald Trump, der vitterligt lyder som Donald Trump, sker det uden ansvarsfraskrivelse.

Og pludselig florerer der Trump-citater, der fremstår som ægte, men ikke er det.

Og når Hugo kan klone stemmer kan andre også. Også personer med knapt så ædle hensigter, og personer der ikke gør sig i ansvarsfraskrivelser og disclaimers. Og hvilken betydning kan det få? Det vil kun tiden vise.

Imponerende men endnu ikke perfekt

Som forsøg og inspiration er The Joe Rogan AI Experience virkelig interessant. For selvom den computergenerede podcast har sine udfordringer med at få dialogen til at flyde og lyde helt naturlig i sit flow, er resultatet alligevel imponerende. Men altså endnu langt fra perfekt.

Men når algoritmerne på et tidspunkt kan tilføje afbrydelser, rømmen, snøften og gæster, der taler i munden på hinanden, er vi meget tæt på 100% computerskabte podcasts, der er umulige at adskille fra den ægte vare.

Du finder The Joe Rogan AI Experience på Spotify her og på YouTube her.

Del artiklen

Flere artikler