Hvilke podcastgenrer vil brugerne se på video?

Videopodcast fanger brugerne! Og videoformatet bliver stadig mere og mere populært – også på tværs af podcastgenrerne. Den absolut mest populære genre er ifølge en ny Spotify-undersøgelse comedy med mere end en fjerdedel af hele den samlede seerandel (27,55%).

Comedy, “fritid” og samfund og kultur

Spotifys nye “Fan Study”-undersøgelse er baseret på data fra Spotify-lytternes forbrug på platformen. Undersøgelsen afslører, at videopodcast generelt vokser sig større, men at der er stor forskel på, hvor meget de forskellige genrer fylder i den samlede sening. 

De mest populære genrer – udover comedy – er “fritid”, som bl.a. dækker over hobbyer og gaming med en seerandel på 16,21%, samfund og kultur (12,01%), business (10,31%) og teknologi (7,67%). 

Danske videopodcasts

I Danmark vælger flere og flere podcastere også at tilføje video til deres podcast. Og også herhjemme er det især samtale podcasts, hvor humor er et bærende element, der er repræsenteret. 

Blandt nogle af de første til at filme deres podcast var Anders Lund Madsen og Anders Breinholt, der for seks år siden udgav deres podcast, “Anders og Anders”, som en såkaldt “vodcast” hos Blockbuster. 

Mange af Podimos podcasts bliver også udgivet som videopodcast. Lige fra “Casper ringer til Frank” med Casper Christensen og Frank Hvam til “Hav og Kamal” med Havshen Nabaz og Kamal Hassan og “Her Går Det Godt” med Esben Bjerre og Peter Falktoft.

De mindst populære genrer

Ifølge Spotify-undersøgelsen er nogle af de mindst populære videopodcast-genrer nyheder med en seerandel på 2,81%, fiktionspodcast (1,95%), og helt i bunden ligger sport (1,28%)

De amerikanske tendenser har dog ikke afholdt den danske fodboldpodcast Mediano fra at indgå et partnerskab med Pluto TV i efteråret 2023. Et samarbejde der ifølge Medianos hjemmeside blandt andet betyder, at de vil udgive en række af deres formater som videopodcast fremover. Ifølge Mediano selv har de oplevet en efterspørgsel på netop video-indhold fra deres lyttere. 

Videopodcast bliver set om aftenen og lyttet om dagen

Spotify har i deres “Fan Study” også undersøgt, hvornår på dagen flest ser videopodcasts. Det er – nok ikke overraskende – i aftentimerne. 

I dagtimerne foretrækker de fleste brugere at lytte til videopodcast uden at se med samtidig. Men efter kl. 18 og frem til midnat, bliver videopodcast i højere grad set fremfor kun lyttet til. 

Aftentimerne er den tid, hvor mange brugere i forvejen er vant til at have skærmtid, og den vane smitter altså af på forbruget af videopodcast. 

 

Foto: iStock.com/AntonioGuillem

Del artiklen

Flere artikler