Michael Sahl Hansen er direktør i Spillerforeningen, og han fortæller her om deres erfaringer med podcastmediet. Og så afslører han, at den eneste podcast, han faktisk selv lytter til, er Spillerforeningens egen…
Om artikelserien
Vi har spurgt dygtige kommunikationsfolk, partnere og direktører på tværs af brancher om deres forhold til lyd – og i særdeleshed podcasts – i deres arbejde. Læs med og få inspiration og indblik i andres erfaringer med eller betænkeligheder ved virksomhedspodcasten.
1) Hos Spillerforeningen har I gennem tiden produceret mange podcastepisoder. Hvad er jeres erfaringer på godt og ondt?
Efter mere end 90 udgivelser har vi gjort os en del erfaringer. Først og fremmest at det er et fremragende medie, som både passer ind i vores målgruppes mediebrug og sikrer rammerne til at formidle spillernes historier.
Når vi fortæller vores medlemmers historier, nyder vi godt af podcastformatets dybde. Selv en kort udsendelse giver rum til nuancer, og det er en fordel for vores medlemmer, der fortæller deres historier – og forhåbentlig også for lytterne.
Vi bryster os af – billedligt talt – at trække trøjen af fodboldspilleren. Altså, at vi taler med mennesket bag fodboldspilleren. Og det er nemmere at nå derind, når det ikke bare er tre korte citater i en nyhed. Men også, når det er spillerne selv, der med egne ord og egen indlevelse fortæller, fremfor det er tekst, som jo alt andet lige ofte er mindre personligt.
Hvad er Spillerforeningen?
En fagforening for fodboldspillere på eliteplan. Deres medlemmer er spillere fra 3. division til Superligaen, Kvindeligaen og danske udlandsproffer.
Podcasten “Spiller til Spiller”
“Spiller til Spiller” er Spillerforeningens podcastserie, hvor lytteren i hver episode får en fodboldspillers personlige historie. Podcasten henvender sig til fodboldinteresserede, men i særdeleshed de lyttere, der er interesserede i spilleren frem for spillet.
Der er i skrivende stund udgivet 97 episoder af alt mellem 9 og 55 minutters varighed.
2) Hvordan har I oplevet feedbacken på jeres podcast hen over tid?
Vi oplever, at vores podcast skaber et rum, hvor spillerne tør give noget af sig selv. Flashinterviews, mixed zones og korte interviews på træningsbanen har selvfølgelig sin berettigelse, men podcastformatet skaber, på grund af sin form, tryghed for spillerne. For de har tid til at tale sig varme, forklare sig og udfolde deres historier.
Den tryghed giver nogle gode samtaler, og det, oplever vi, værdsætter vores lyttere. Vores fokus er i høj grad på spillerne frem for spillet, og det er der, vi adskiller os fra andre fodboldpodcasts, og det er dét, vores lyttere kommer for.
3) Og så et mere personligt: Hvilke podcasts lytter du selv til lige nu?
Jeg må tilstå, at min tid med et krævende arbejde og to børn gør, at jeg ikke pt. kan finde tid til at høre så mange andre podcasts end dem, vores team selv producerer. Så det korte svar er, at jeg lytter til “Spiller til Spiller”.